Haber

Gastroantalya heyecanı başladı

GASTROANTALYA HEYECANI BAŞLADI
 

 

GASTRONOMİ DÜNYASININ NABIZI
ANTALYA’DA DAYAK

Akdeniz Şefler Kulübü Derneği’nin (ASKDER) Antalya’da düzenlediği GastroAntalya başladı. Dört gün sürecek etkinlikte 850 yarışmacı en lezzetli yemeği yapma hünerlerini sergileyecek, gastronomi dünyasının kalbi ise Antalya’da atacak.

 Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen ve Kilit Grup ana sponsorluğunda düzenlenen “Uluslararası Gastronomi ve Mutfak Yıldızları Buluşması 2023” (2023). GastroAntalya ) törenle başladı. GastroAntalya, bu yıl 15-18 Kasım 2023 tarihleri ​​arasında 40 ülkeden gastronomi profesyonellerini Cam Piramit’te buluşturmayı hedefliyor. Buhurtemasıyla kapılarını açtı.

GastroAntalya’nın açılış törenine Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya İl Emniyet Müdürü Osman Çevik’in yanı sıra dernek başkanları, aşçılar ve aşçı adayları katıldı.

“Antalya gastronominin başkenti olmayı hak ediyor”
Açılış töreninde konuşan Antalya Valisi Hulusi Şahin, “Antalya turizmin başkenti, dünyanın gözbebeği. Gastronomi bu şehre çok yakışıyor. Gastronomiyi ihmal edemeyiz. Dünyanın en eski coğrafyası olan Anadolu, tarımın icat edildiği, buğdayın keşfedildiği yerdir. Gastronomi kitabının bu coğrafyada yazılması gerekiyor. Gastronomi açısından hala yapılacak çok iş var. GastroAntalya, Antalya için de bir dönüm noktasıdır. Daha birçok etkinlik ve festivale birlikte katılmak istiyoruz. Antalya’da Michelin yıldızlı restoranımız bulunmamaktadır. Atık, bunun için de planlama yapmamız gerekiyor. Antalya gastronominin başkenti olmayı hak ediyor. Doğru yemek, iyi çalışmayla birlikte gelir. Antalya Türkiye tarımının başkentidir. En iyi mahsul buradan çıkıyorsa, en lezzetli yemeklerin de buradan gelmesi gerekir. Kızım da aşçıdır. Büyük bir güç ve yürekle yapılması gerekiyor. Sponsorlarımıza da çok teşekkür ediyorum. “Özellikle Antalya’daki keyifli etkinliklere destek veren Kilit Grup’a teşekkür ederiz” dedi.

“Misafirlerimize muhteşem lezzetler sunuyoruz”
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, şunları söyledi: “GastroAntalya, 40 ülkeden aşçı ve genç aşçı adaylarını ağırlıyor. Desteğimizle düzenlenen bu toplantıya hoş geldiniz dediniz. Kaliteli otellerimiz, kaliteli hizmetimiz, doğası, tarihi ve kültürel değerlerimiz ile Antalya turizmin başkentidir. Antalya aynı zamanda tarımın da başkentidir. Eşsiz lezzetleri ve gastronomisiyle Antalya, turizm ve tarım yoluyla ekonomimize büyük değer katıyor. Tarım ve gıda ürünlerimiz Türkiye’nin her yerine ulaşıyor. Bu coğrafyanın tüm nimetlerini kullanarak Antalya mutfağını daha da geliştirmeliyiz. Bu ürünleri kullanarak hem halkımıza hem de misafirlerimize harika lezzetler sunuyoruz. Tarımda sürdürülebilirlik ilkesiyle yerli üreticiyi destekliyoruz. Şehrimize gastronomi alanında hak ettiği değeri kazandırmak amacıyla FoodFest’in ikincisini yoğun bir katılımla gerçekleştirdik. Dünyaca ünlü şefleri Antalya’da bir araya getirdik. Mutfağın yıldızlarını GastroAntalya ile buluşturuyoruz. Şeflerimiz burada hünerlerini sergileyecek. Ayrıca atölye çalışmaları, sunumlar gibi farklı etkinlikler de gerçekleştirilecek. Bu coğrafyanın nimetlerini ustalıkla kullanmaya devam edeceğiz. “4 yıldır bu organizasyonu düzenleyen başta Bilal Yüreğir ve ekibi olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ederiz” dedi.

Anadolu Aşçılar Federasyonu Başkanı Tamer Özkan
“Çok güzel bir organizasyon. Hepimiz tek çatı altındayız. Federasyon olarak temel amacımız dünyada ses getirmek. Bunu istiyorsak çalışanlarımızın akademik yolda da ilerlemesi gerekiyor. 43 yıldır bu işi yapıyorum. Devletimizden bir talebimiz var. Lütfen mutfak yasamızı geçirin. Yemek pişirme kriterleri için bu yasanın çıkması gerekiyor. Dünya ve Avrupa standartlarını yakalamalıyız. Nerede şef ve yatırımcı varsa bu işi profesyonelce yapmaları lazım” dedi.

Akdeniz Aşçılar Kulübü Derneği (ASKDER) Uluslararası Lideri Ömer Yalçın
“Gastronomiyi sevenler burada. Mutluyuz ve gururluyuz. 59 farklı kategoride 850 rakibimiz var. Bu yıl 5’inci yılımızı kutluyoruz. Arkamızda harika bir ekip var. Onlara teşekkür ediyorum. Her yıl büyümeye devam ediyoruz. Büyüme ivmemiz aynı hızla devam edecek” dedi.

Akdeniz Aşçılar Kulübü Derneği (ASKDER) Başkanı Bilal Yüreğir
“Bu güzel organizasyonu düzenlerken zorluklar ve zorluklar yaşadık. Bizi sevindiren bir olaydı. Usta şeflerimizle genç şeflerimizi bu platformda buluşturmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. “Her geçen yıl daha da büyüyoruz, büyümeye ve gastronomiye katkı sağlamaya devam edeceğiz.”

Kilit Kümeleme adına Nirvana Hotels CEO’su Korhan Alşan
“Böyle bir etkinliğin parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz. GastroAntalya marka olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Bu çabayı görüyor ve takdir ediyoruz. Turizm sektörü tüm dünyada büyüyor. Turizm sektörüyle dikkat çeken Türkiye, gastronomi açısından da büyük bir potansiyele sahip. Çok yetenekli şeflerimiz var. Emin olun mutfağımızda muhteşem ürünler var. “Grup olarak gastronomiye çok önem veriyoruz ve desteklemeye devam ediyoruz.”

40 ülkeden katılım
Dünyanın 40 ülkesinden ve Türkiye’nin dört bir yanından gastronomi temsilcileri, gastronomi alanında ürün ve hizmet üreten firmalar, önde gelen firmalar ve yöneticileri, turizm departmanının F&B departmanı yöneticileri, satın alma departmanı yöneticileri, profesyonel şefler, otel genel müdürleri, gastronomi ve mutfak sanatları akademisyenleri. Dünyaca ünlü şef ve gurmelerin, üniversite ve lise öğrencisi şeflerin, derneklerin, eğitim kurumlarının ve sektöre hizmet veren şube çalışanlarının katılımıyla atölye çalışmaları, sunumlar, paneller, şehir stantları, hizmet sunumları, ürün tadımları ve B2B toplantılar gerçekleştirilecek. Gastronomi ekosistemini geliştiriyoruz.

Yeteneklerini sergileyecekler
Organizasyonun ana konsepti olan yarışmaya 850’den fazla şef ve şef adayı katılacak. Kişisel Pratik Gençler, Bireysel Pratik Ustalar, Grand Prix Milli Takım ve Bireysel Gösteri Ustaları yarışmalarına ev sahipliği yapacak olan GastroAntalya, şeflerin ve şef adaylarının hünerlerini sergilemelerine olanak tanıyacak.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu